lauantai 17. tammikuuta 2015

Neljä vuotta!

Alkuvuosi on ollut niin täynnä touhua ja muutoksia että eräskin päivä pääsi karkaamaan mielestäni. Alkukuusta tuli täyteen neljä vuotta blogin pitämistä ja viides vuosi hurahti käyntiin. :)

Aloittaessani neljä vuotta sitten blogia olin hieman epävarma että jaksanko kuitenkaan tätä pitää. Nyt kuitenkin huomaan tästä tulleen itsestäänselvyys, harrastukseen kuuluva asia. En ole missään vaiheessa tuntenut että blogi olisi jotenkin taakaksi vaan se tavallaan kuuluu pakettiin. Ehkä se johtuu siitä että pyrin olemaan ottamatta paineita tai suuria tavoitteita esim. postailujen määrästä vaan ompelen kun ompeluttaa ja neulon kun neulotuttaa ja julkaisen niitä silloin kun tulee sopiva hetki ja olen saanut tekeleitä kuvattua. Tästä johtuen joskus on hiljaisempaa ja joskus taas postailuja tulee tiheään. :)



Neljä vuotta sitten neuloin eniten ja silloin blogin nimi olikin Puikkohippasilla. Pikku hiljaa pienten ihmisten lukumäärä lähipiirissä kasvoi ja ompelut ja muut näpertelyt alkoivat vallata siten enemmän tilaa. Tässä vaiheessa tuli ajankohtaiseksi muuttaa blogin nimikin joksikin kuvailevammaksi ja Made by Ulma tuli linjoille marraskuussa 2012.



Kuluneen vuoden aikana olen ommellut enemmän kuin ikinä tuon oman pienen kultakimpaleeni johdosta. Olen pääosin saanut vaatetettua poikani itse tekemilläni vaatteilla ja laadukkailla kankailla sekä samalla saanut harrastaa ja ottaa omaa aikaa, vaikkakin useimmiten omien yöunieni kustannuksella. Olen oppinut paljon uutta, somen kautta tutustunut mahtaviin ryhmiin ja koneistokin on täydentynyt peittarilla. Motivaatio tuntuu nyt olevan huipussaan.



Tältä vuodelta en uskalla toivoa yhtä tuotteliasta vuotta uuden arjen astuttua elämään mutta määrän sijaan haluan panostaa enemmän siihen, mikä on meidän tyylimme. Mikä se sitten on, sitä en itsekään tiedä vielä mutta ehkä vuoden lopulla olen jo viisaampi.  Usein nimittäin ihastun yksivärisiin vaatteisiin joillakin jipoilla mutta lopulta kuitenkin haksahdan ihaniin kuosikankaisiin ja teen niistä. Koska kuosikankaat ovat kuitenkin ihania en aio niistä luopua mutta ehkä sekaan tulee vähän sitä "harmaampaa" tyyliä pikku jipoilla jota ei ole täällä kauheasti nähty. Ehkä muutama neulomuskin eksyy mukaan. :)

En halua tehdä suuria tavoitteita sen enempää mutta yksi osa-alue täältä puuttuu kokonaan vaikka se on koko ajan vahvemmin kuulunut aihepiiriin kuluneen vuoden aikana. Nimittäin itselleni vaatteiden ompelu. Olen jonkin verran ommellut itselleni vaatteita, peruspaidoista ja leggareista juhlamekkoon ja muihin mutta niiden kuvailut jäävät arjen jalkoihin ja unohtuvat. Joten tässä asiassa pitäisi petrata ja toivottavasti aikuisten vaatteitakin alkaa tänne pikku hiljaa tipahtelemaan. :)



Toivottavasti tulevasta vuodesta tulee yhtä onnistunut kuin viime vuosikin ja blogi säilyy aktiivisena arjen muutoksista huolimatta. Jokainen kommentti, tykkäys ja lukija ilahduttaa ja niitä olenkin viime vuonna saanut rutkasti, kiitos jokaisesta!! <3 Tästä on hyvä jatkaa uutta vuotta. :)


Kuvat kaikki vielä viime vuoden puolella tehtyjä julkaisemattomia ompeluksia. Kuvat puhukoon puolestaan. :) *Onni & Ilona aurinkofrotee ostettu Kangashamstereista, raitafrotee ja vihreä frotee ostettu Noshilta, musta jersey Jättirätistä ja Sari Ahokaisen Boo jersey Kangasunelmasta.