sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivä

Tykkään hirveästi isänpäivästä vaikka joka kerta saankin siitä etukäteen hirmuisen stressin. Nyt kun on oma lapsi on hurjan kivaa suunnitella lahjoja ja kortteja. Miehen kanssa ollaan sovittu että isänpäivien ja äitienpäivien mahdolliset lahjomiset tulisi olla jotenkin lapsen kanssa tehtyjä. Tässä lähinnä pointti se ettei juhlapäivän idea olisi vain se lahjan ostaminen kaupasta. Viime äitienpäivänlahjasta ei paremmaksi pysty pistämään mutta jotain me silti keksittiin. 



Pappalle tuunasin kaupasta ostetun paidan silitysarkeilla ja poika teki oman osuutensa kortissa. Aika ihana tuo kortti-idea minkä löysin facebookin äitiryhmästämme. :)


Miehelle meni tällainen setti. Valokuvakollaasi jollaisen tein myös viime vuonna, pojan maalaama muki sekä kortti.



Mietin pitkään miten toteuttaa isänpäivälahja pienen taaperon kanssa. Tällainen kahvikuppi sitten 1-vuotiaan luovuuden purskassa syntyi. Pojan mielestä kaikista hauskinta oli maalata kuppia sisältä. :)

Teen myöhemmin ihan oman juttunsa kupin maalauksesta jotta siitä olisi apua muillekin. Tämä on siis tehty  posliiniväreillä ja kuppi on lopulta poltettu. Posliinin maalauksessa on ne omat juttunsa ja sain askarteluliikkeen myyjältä hyviä vinkkejä siihen.


Kortissa leikkasin vain kartongista sydämen ja painoin pojan käden sen päälle. Yksinkertaista mutta jotenkin niin liikuttavaa. Tosin käytännössä kädenjäljen painaminen ei ihan niin yksinkertaista ollut ilman apuria...

Jos nyt ihan totta puhutaan niin näiden kanssa oli jos jonkinmoista vastoinkäymistä ja lähellä oli ettei mies saanut tuota kahvikuppiaan lainkaan isänpäivänä. Onneksi jotkut ihmiset vaan ovat niin ihania että menevät töihin vaikka vähän etukäteen että saavat asiakkaan päivän pelastettua. Valokuvat olivatkin sitten toinen juttu mutta jätetään siitä märiseminen nyt kuitenkin. :) Loppu hyvin kaikki hyvin.

lauantai 1. marraskuuta 2014

Pikku Myyn siksak-setti

Osallistuin alkusyksystä facebookin ompeluryhmän ompeluvaihtoon. Vaihdon tarkoituksena oli tehdä vaatetta arvotulle saajalle, lähettää ne ja paljastaa itsensä vasta kun vaatteet oli saatu. Itse osallistuin lasten vaatteiden ryhmään.

Sain tehdä ompeluvaihdossa vaatetta ekaluokkalaiselle tytölle. Olin hieman pulassa sillä en  1-vuotiaan pojan äitinä ole oikein perillä ekaluokkalaisten tyylistä pukeutua. Leikkasin aluksi legginssit värikkäästä päärynäkuosista mutta ompeluvaiheessa totesin kuosin liian lapselliseksi. Niinpä päädyin uusimaan suunnitelmani ja käyttämään selkeitä kuoseja ja värejä.


Idea lähti siksak-kankaasta johon yhdistin punaista. Alitajunta taisi lisäksi puuttua peliin ja viime aikojen muumimaraton aiheutti tahattomasti Pikku Myy vivahteen tähän settiin. :D
Paita on tunikamittainen ja housut leggarimallia. :)



Lisäksi tein kissoja rakastavalle tytölle pussukan silityskalvoilla tehdyllä kissakuviolla. Tai noh, tunnustan, mies taas hieman auttoi kuvion leikkuussa kun sellainen on selkeesti vaan paremmin hanskassa hänellä. :)

Sekä setti että pussukka olivat molemmat tykättyjä. Vaikka alkuun kovin tätä stressasinkin oli tämä kuitenkin niin kivaa että voisin toistekin tähän osallistua. :)

Viime hetket osallistua facebookin arvontaan!