lauantai 27. syyskuuta 2014

Huppari ja lököpöksyjä

Ompeluflow verottaa jälleen yöunia ja tekisi mieli ommella koko ajan.Mä olen kyllä täysin on/off- tyyppi. Joko ommeltaisiin koko ajan tai sitten ei ollenkaan. :D Päivisin mahdollisuuksia ompeluun ei juuri ole joten ompeluhuoneessa tulee vietettyä aikaa yömyöhäiseen. Mutta minkäs teet kun on saatava ommella. :) Ompeluflow tarkoittaa taas paljon uusia vaatteita pojalle (vaikka itsellekin pitäisi niitä tehdä) ja näitä saakin siten esitellä useamman kerralla.


Majapuun avoimissa ovissa nappasin viime tingassa tätä joustocollegea. Kuosi ei oikein aluksi sytyttänyt mutta nyt valmiina vaatteena olen siihen ihan rakastunut. Hupparin malli on uusimmasta Ottobresta, mutta muutin hupun kaulussysteemin sillä nappi ja lenksusysteemi ei vaan minuun kolahtanut. Tämä on siis toteutettu nappilistana ja huppua ympäröi leveä resori, vuorena on trikoota.Toimivan oloinen kaava kyllä muuten.




Hukan perintö kangas löysi tiensä myös minulle. Tätä on jo joulusta asti odoteltu mutta sinnikkyys palkittiin, kangas on ihana! Paita on kokoa isompi mitä nyt käytetään ja vähän iso vielä, näköjään myös helma hassusti.




Housut ovat Ottobren relaxed fit- kaavalla tehtyjä koossa 86. Nythän meillä on koko 80 käytössä mutta housut on ihan sopivat jo nyt kun lahjeresorit vain kääntää. Aiempien kuvien mustat housut ovat myös samalla kaavalla tehtyjä mutta niissä kavensin hieman leveydestä. Tämä kaava on aivan huippu, en varmaan muita housuja enää tee kun tämä kaava on niin kiva. :)

torstai 25. syyskuuta 2014

Camohaalari

Lapsen vaatekaapin sisällöstä itselleni rakkaimmiksi vaatekappaleiksi on muodostuneet tekemäni jumpsuitit. Vaikka vaippaa vaihtaessa jumpsuitit ovatkin vähän hankalat, ovat ne osoittautuneet myös joissakin tilanteissa korvaamattomiksi, esimerkiksi vauvauinnin jälkeen väsynyttä lasta pukiessa arvostaa nopeutta ja helpoutta yli kaiken. :) Jumpsuitteihin käytän usein lempikankaitani sillä niiden käyttöiän saa muunneltua pitkäksi. Näissä ei oman kokemukseni mukaan kasvunvara häiritse niin paljon käytössä mitä muissa vaatekappaleissa itseäni häiritsee.



Tämän haalarin kangas löytyi Eurokankaan palalaarista. Tästä collegesta saikin pitää visusti kiinni sillä se vietiin lähestulkoon käsistäni sen löydettyäni. :D



Tein haalarin vuorettomana lukuunottamatta toisen etukappaleen alavaroja ja huppua. Huppu on suuri, ehkä jopa hieman liiankin suuri mutta parempi näin päin.



Tässä oli taas hommaa kerrakseen. Saa hetken hengähtää ennenkuin ryhdyn toiseen vinovetskallisen haalarin tekoon. Ehkä seuraava meneekin taas helpommin, toivottavasti. :)

perjantai 5. syyskuuta 2014

Nappilistoja ja valehihoja


Piti saada pari siistimpää paitaa käyttöön ja päädyin nappilistoihin ja hillittyihin väreihin, sini-harmaa raitaan ja yksiväriseen jotka sopivat farkkujen kanssa juuri passelisti. Oli  aika terapeuttista tehdä näitä kaikkien kuosikankaiden jälkeen. Kuosikankaat on ihania mutta välillä on kiva ommella jotain simppeliäkin. :) 


Kaavat on molemmissa paidoissa sama, Ottobren Mint josta olen lyhentänyt reilulla kädellä helmaa ja lisännyt nepparilistan, malliltaan mukavan slimmi. Sini-harmaaraitaan löysin kotoa myös täydellisesti sopivaa harmaata trikoota josta sain nappilistan ja pääntien ja hihojen huolittelut tehtyä.



Yksivärisestä paidasta oli vaikea saada väriä oikeaksi, kuvassa se on ihan liian hallukka ja siniseen taittava. Tämä on tosi jännän värinen, vahva ja syvä sävy. En kyllä edes tiedä mikä väri on kun se ei ole mielestäni turkoosi eikä petrooli mutta jotain niiden väliltä. 



Puolen metrin palasesta Noshin mäyriksiä syksyn sävyssä sain tehtyä hupparin. Kangas ei olisi riittänyt sekä pitkiin hihoihin että huppuun joten jostain piti tinkiä. Onneksi varastoista löytyi juuri sopivan verran oikeaa sävyä luonnonvalkoista trikoota ja sain valehihat, valehelman ja hupun vuoren tehtyä siitä.



Hupparin huppu on edestä ristiin mallia ja hupun vuori on vuoritettu sekä hupun niskasauma huoliteltu joustavalla vinokantilla. Hihasaumat ja hupun sauma on myös tikattu littanoiksi.  Tykkään tästä hurjasti!

Nyt on pojalla hetkeksi paitoja. Eiköhän näitä vielä lisää tule mutta välillä täytyy tehdä muutakin vaikka paitamania jäikin päälle. :)




...lyhenevät päivät näkyvät jo nyt kuvien laadussa.. Mitäköhän se tulee talvella taas olemaan. :/

tiistai 2. syyskuuta 2014

Paitamaniaa osa 2


Paitoja kuluu nykyisin ihan kiitettävä määrä päivässä. Milloin on hihat märkinä tai tomaattikastikkeet rinnuksilla. Siksi onkin saanut hyvällä omallatunnolla tehdä läjän paitoja. Ja kun ompelun fiilikseen on päässyt, ei sitä niin lopetetakaan. :)



Resorit hihoissa toimii hyvin kun on tarkoitus jättää hieman kasvunvaraa, ei ole hihat jatkuvasti käsien päällä. Ja saahan raitaresoreilla myös paljon enemmän näköä peruspaitaan. Raksaäijä paidassa pääntien resorit on leikattu vastakkaiseen suntaan mitä valaspaidassa.




 Siilipaita oli ompeluhaasteen tuotosta. Peruspertsaa mutta katsopaaka mikä kohdistus. Ja vahingossa tottakai. :)


Yksi yhteinen tekijä näissä kaikissa paidoissa on. Yksikään näistä kankaista ei sytyttänyt täydellisesti ensinäkemältä, tykkäsin toki niistä kaikista mutta täyteen hintaan en niitä olisi ostanut. Harmaa raksaäijä ja sininen valas olivat reilussa alennuksessa ja siilikangas tuli yllätyksenä ompeluhaasteessa. Nähtyäni kankaan kuitenkin valmiina paitana muuttui oma mielenikin, tykkään näistä nyt hurjasti ja ne ovatkin ihan pojan näköisiä. Hauskaa nähdä miten kangas muuttuu eloon ompelun myötä.

Kankaat Majapuulta, Noshilta ja Mussukoilta.


Hyvää yötä!


Yökkäreitä yöpukupulaan ja terättömänä ehdottomasti sillä tällä yöpyöriäisellä ei sukat jalassa pysy öisin kahtaa minuuttia kauempaa. 



Pandapuvun tein ensin ja puudeliin lisäsin sentin lisää niska-haaramittaan. Itse asiassa todella usein lisään selkäpituutta Ottobren ohjeilla tehtyihin haalareihin. Onkohan pieni mies pitkäselkäistä mallia vai Ottobren kaavat niukkoja selkämitaltaan, en tiedä.

Vihreässä yökkärissä tein molempiin ranglansaumoihin kanttaukset ja nepparit ja pandaan nappilistahalkion. Nepparit koko edustan matkalta olisivat toki helpottaneet pukemista mutta en halunnut liikaa neppareita painamaan  ja haaranepparit tuntuivat turhilta kun öisin ei enää vaippaakaan tarvitse vaihtaa. Menee se yöpuku päälle varsin kivuttomasti näinkin. :)


Tässä alimmassa kuvassa näkyykin se että vaikka jaloissa ja käsissä kasvunvaraa löytyykin, tulee haalari jäämään pieneksi ensimmäiseksi niska-haaramitan osalta. Pitäisi jatkossa vaan joka kerta jaksaa mitata vähintäänkin niska-haaramitta eikä luottaa liikaa valmiisiin kaavoihin.

Sekä puudelitrikoo että ihana pandatrikoo ovat Viljamin puodista.