maanantai 25. kesäkuuta 2012

Orelma-mekkonen nro 2

 Juhanuksena otettiin hääkutsuihimme valokuvia ja siinä samalla sain tilaisuuden napsaista pari kuvaa valmiista mekosta käyttäjänsä päällä. Olen ollut niin keskittynyt häähumputuksiin viime aikoina että en ole edes muistanut näitä mekkoja. :)

  

Mekko on jälleen Mekkotehdas kirjan Orelma-mekko ja kankaana käytin Kangastukusta aikoja sitten tilaamaani maatuskakangasta. Pikku Kirpulle lupasin varmaan yli puoli vuotta sitten että teen hänelle tuosta kankaasta mekon ja ilmeisimmin se onkin saanut kaikista parhaimman vastaanoton "ei kykkää" vaihetta elävälle tyttöselle. :) 
Kaavaa muutin niin että tein pääntielle alavaran ja kuminauhakujan, Kirppu saa näin itse puettua mekon kun ei ole väliä meneekö oikeinpäin. Helmaan lisäsin 10cm pituutta lisää ja sain siitä mekon mittaisen eikä alla tarvitse välttämättä käyttää leggareita. 

Juhannus meni täällä hääjuttuja hoidellen, tuli hoidettua kyltit ja vähän kaikenlaista muutakin sisustusjuttua, niistä juttua sitten syksymmällä. Tuli vähän erilaisempi juhannus kuin aikaisemmin mutta hauskaa oli ja arjesta päästiin irtautumaan. Eipä ehtinyt arkiasioita miettimään kun puuhaa ja touhuilua riitti. :) Kiitokset vaan Koivulaan!

Tervetuloa kaikille uusille lukijoille! :) 
 

torstai 7. kesäkuuta 2012

Hula-hoop shortsit



Mekkojen teon välissä pyöräytin shortsit uusimman Ottobren kaavalla. Käyttökokemuksia ei vielä ole tullut joten mallista en osaa sen kummempaa sanoa. Ihan kiva niitä oli ainakin tehdä. :) Shortsien oikea väri ei ole ihan noin vihreä vaan enemmän harmaaseen taittuva. Kangas oli jotain ikivanhaa pellavasekoitetta, jota olen kantanut mukanani asunnosta toiseen niin kauan kuin muistan. Se tulikin nyt käytettyä viimeistä tilkkua myöten. :)

Tervetuloa uudet lukijat! :)


tiistai 5. kesäkuuta 2012

Elina-mekko




Olen edelleen mekkohuumassa ja julkaisemattomia mekkoja on kertynyt jo vino pino. :) Yllä olevassa mekossa käytin Elina-mekon kaavaa. Tähän olisin hiukan lisännyt lisää pituutta jos olisin tajunnut tarpeeksi aikaisin sillä nyt se on enemminkin tunikamittainen. Sopii kuitenkin leggareiden kanssa käytettävänä mainiosti. Kankaat on kaikki Jättirätista ja kauluhörhelön pitsi kirppikseltä.